Lokacija

Hvar

Otok Hvar je dio srednjodalmatinskog arhipelaga smješten u slikovitom prirodnom okruženju. Okrenut je južnoj, sunčanoj strani svijeta koja mu je podarila mediteransku privlačnost i vedrinu, čineći ga najsunčanijim otokom u Hrvatskoj. Poznat je po ugodnoj mediteranskoj klimi s blagim zimama te toplim ljetima. Grci osnivanju antički grad Pharos na mjestu današnjeg Stari Grada, a slavu i moć dobiva tijekom srednjeg vijeka kada postaje važna luka mletačkoga pomorskog imperija.

Geografski smještaj, razvedena obala s brojnim slikovitim i kristalno čistim plažama, obilje sunca, netaknuta priroda, polja lavande, bogata povijesna i kulturna baština čine otok Hvar najatraktivnijom turističkom destinacijom u Hrvatskoj. Tome svjedoče i brojne titule hit destinacije u Hrvatskoj i svijetu.

http://www.island-hvar.info/otok_hvar.htm

otok_Hvar_2
otok_Hvar_3
otok_Hvar_1

Vrboska

Vrboska je jedan od najljepših gradića na otoku Hvaru, a osnovan je u XV. stoljeću.
Ribarska tradicija u Vrboskoj je iznimno duga i bogata, a tome svjedoči i činjenica da je davne 1972. godine utemeljen Ribarski muzej. Muzejska kolekcija uključuje gotovo sve vrste tradicionalnih ribarskih mreža, ribarske alate i ostatke opreme
nekadašnje tvornice za preradu ribe.

Najistaknutiji arhitektonski objekt u mjestu je crkva-tvrđava Svete Marije od Milosrđa. Utvrđena je 1575. godine nakon turskog napada na otok 1571. pod vodstvom bega Uluč-Alije. Mještani su o vlastitom trošku podigli crkvu kao utvrdu za obranu od Turaka. Ovo je najljepša tvrđava u Hrvatskoj i jedna od najljepših u Europi.

Zapadno od tvrđave, nalazi se trobrodna župna crkva Sv. Lovrinca s pet oltara. Crkva potječe iz XV. stoljeća, a u XVII. stoljeću je obnovljena u baroknom stilu. Župna crkva je bila dva puta spaljena kroz povijest – prvi put 1512. godine od strane Mlečana, a drugi put 1571. za vrijeme turske provale. Unutrašnjost crkve krije jedan od najbogatijih slikarskih fundusa u Dalmaciji.

Zahvaljujući bogatoj kulturnoj baštini i očuvanoj tradiciji, Vrboska je idealan izbor za odmor koji spaja ugodne ljetne aktivnosti i omogućava da uistinu doživite kulturu i mentalitet jednog dalmatinskog gradića.

http://vrboska.info/

Povezanost:

  1. Hidroavion: Zračna luka Split – Jelsa – Split http://www.ec-air.eu/
  2. Katamaran: Split – Jelsa – Split http://www.jadrolinija.hr/
  3. Trajekt: Split – Stari Grad – Split http://www.jadrolinija.hr/

Udaljenosti: 

  1. Jelsa – Vrboska: 7 km
  2. Stari Grad – Vrboska: 14 km
  3. Hvar – Vrboska: 30 km
  4. Split – Vrboska: 53 km (zračna linija)

Trajekt

Vozni red: http://www.voznired.net/

Moguća je organizacija transporta (uz nadoplatu) od trajektnog pristaništa do SENSES Resorta.

Hidroavion

Iz Splita: http://www.putovnica.net/
Iz Resnika: http://www.ec-air.eu/

Moguća je organizacija transporta (uz nadoplatu) od Jelse do SENSES Resorta.

Rezervacijski obrazac